Binnenkort ook JEUGD RUGBY in Berlare (Overmere)

BrigandZe rugby is reeds meer dan 10 jaar gekend als club bij senioren mannen en vrouwen. Eind 2019 zijn we van start gegaan met de bouw van onze nieuw sportcomplex in Overmere.

Vanaf 2020 zullen we daar eveneens jeugdrugby aanbieden. Dit voor meisjes en jongens van 5 tot 12 jaar. Eens die groep groeit volgen de hogere leeftijden. Deze groep zal 2 keer per week trainen, voor de jongste categorie is dit 1 maal.

Belangrijk om weten, ook voor de ouders en kinderen welke iets ouder zijn dan 12, dat er vanaf heden eveneens een touch rugby ploeg werd opgestart. Hier spelen mannen en vrouwen van alle leeftijden samen rugby zonder contacten. Deze ploeg traint één keer per maand, namelijk de 2de vrijdag van de maand om 20u.

Hieronder een kort antwoord op de meeste voorkomende vragen:

Wat houdt rugby in voor uw kind?

Rugby is een intense sport, dat is zeker. Dat maakt het ook zo plezant. Maar onder de 12 jaar zetten we vooral in op de basisbeginselen van de sport. Balvaardigheid, pass, tackle, op een veilige manier rugby spelen...

 

Bovenal willen we de existentiële waarden van de sport meegeven die ze ook helpen in het dagelijkse leven. De intensiteit en gedrevenheid volgen automatisch.

  • Respect – voor elkaar, tegenstander, scheidsrechter, materiaal, vrijwilligers in de club
  • Discipline – op tijd komen, naar de training komen, je houden aan de ploegafspraken
  • Fair-play – speel eerlijk volgens de regels van het rugbyspel
  • Passie – beleef je sport op en vooral ook naast het veld, deel je ervaring met anderen
  • Vriendschap – rugby is de ploegsport bij uitstek, steun je ploegmaten te allen tijde

 

Vanaf wanneer kunnen we onze kinderen inschrijven?

Op dit moment zijn we in volle voorbereiding op de jeugdschool op een professionele manier te structuren en organiseren. In het voorjaar 2020 gaan we bij de meeste scholen in en in de omgeving van Berlare initiaties organiseren, dit zodat de kinderen de beginselen van rugby leren kennen alsook de leerkrachten. De leerkrachten opleiden is essentieel zodat ze onze sport in de lessen kunnen verder zetten. Op dit moment zijn de inschrijvingen nog niet open maar jullie kunnen jullie kind al registreren via Jeugd@brigandze.be of bellen met Hans De Bie 0494/439903. Op die manier kunnen we het nieuwe seizoen nog beter voorbereiden en jullie hiervan op de hoogte houden.

 

Hoeveel zal dit kosten en wat krijgen we voor deze prijs?

We willen de instapkost zo laag mogelijk houden, dit om zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken.  We zullen rugby aanbieden voor slechts 95€ per seizoen, hiervoor zal er 2 keer per week getraind worden. Bij de jongste categorie zal dit 1 keer zijn. In deze kost zit ook een heel deel verzekering. Daarnaast zullen de leden ook voordelig clubkledij kunnen aankopen en een shirt ontvangen. 

 

Wat heb je nodig om rugby te kunnen spelen?

Volgende zaken zijn nodig om te trainen: Sportieve kledij (aangepast op de weersverwachting), (Voetbal)Schoenen, mondstuk, rugbycap (optioneel).

Eens lid kan u het meeste materiaal via onze webshop komen maar dit kan ook bijvoorbeeld bij Decathlon of in Lebbeke bij topsport.

https://www.decathlon.be/nl/sport/c0-alle-sporten/c1-rugby/_/N-sy2yu8

 

Wanneer zal de bouw van het nieuwe rugbycomplex klaar zijn, en hoe zal dit eruit zien?

Op dit moment zijn we volop in het bouwproces van onze nieuwe kantine. De verwachting is dat deze bouw in het voorjaar 2020 zal klaar zijn. Naast de kantine met sanitair, kleedruimtes en douches zal er eveneens een nieuwe terrein worden aangelegd voor de rugby van Berlare. We zullen volop van start gaan op onze nieuws locatie vanaf augustus 2020. Hieronder enkele visualisaties van onze bouw.